Photon Energy energizează a 10 sa centrală electrică fotovoltaică în România

  • Cel mai recent proiect, având o capacitate instalată de 3,8 MWp, este localizat în Bocșa, județul Caraș-Severin, și extinde portofoliul IPP (Producător Independent de Energie) al companiei în România la 39,1 MWp.

  • Compania urmează să energizeze încă trei centrale electrice fotovoltaice în România, cu o capacitate totală de 12,4 MWp, în săptămânile următoare.

  • Portofoliul global IPP al companiei cuprinde acum 98 de centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate de generare combinată de 131,1 MWp.

 

Amsterdam/București – 1 februarie 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. - subsidiara grupului din România dedicată serviciilor de inginerie, achiziții și construcții (EPC) - a finalizat și a conectat la rețea a zecea sa centrală electrică fotovoltaică pe piața românească. Centrala electrică fotovoltaică are o capacitate de generare de 3,8 MWp.

“Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a energizării celei de-a zecea centrale electrice fotovoltaice în România, marcând un moment semnificativ pentru activitățile noastre în piața noastră de bază", a declarat Georg Hotar, CEO al Grupului Photon Energy. "Centrala electrică fotovoltaică din Bocșa extinde portofoliul nostru IPP la 39,1 MWp în România și crește capacitatea noastră globală la 131,1 MWp.”

Se estimează că producția anuală totală a noii centrale electrice fotovoltaice va fi de aproximativ 5,9 GWh. Modulele bifaciale de înaltă eficiență montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată în rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică generată va fi vândută pe piața energetică pe baza unui comerț liber, fără sprijin guvernamental sau un Acord de Cumpărare de Energie (PPA) cu un off-taker.

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 490.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

ro-map-bocsa.png (85 KB)

Centrala electrică fotovoltaică este situată în Bocșa (județul Caraș-Severin) și se întinde pe o suprafață de 5,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 6.160 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 98 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 131,1 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 12,4 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată.

Pe piața românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziții și construcții) și O&M (operare și mentenanță) pentru centralele fotovoltaice. În plus, Compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă și construiește instalații fotovoltaice pentru acoperiș, atât pentru clienții comerciali, cât și pentru cei industriali.   

bocsa-0124-19-hd.jpg (937 KB)Bocșa: 3.8 MWp Solar PV Power Plant (1) | Image source: Photon Energy Group

photon-energy-pv-power-plant-bocsa-2.jpg (873 KB)

Bocșa: 3.8 MWp Solar PV Power Plant (2) | Image source: Photon Energy Group

 

 

 

 

Contact mass-media

Martin Kysly
Șef Marketing și Comunicare Corporativă
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

 

Contact Relații cu Investitorii

Joanna Rzesiewska
Director Relații cu Investitorii
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.