Photon Energy conectează centrala fotovoltaică solară de 3,9 MWp la rețeaua din România

  • Compania a finalizat și racordat la rețea cea de-a doua centrală electrică din Făget, județul Timiș, cu o capacitate de producție de 3,9 MWp.

  • Se preconizează că producția anuală totală a celei de a doua centrale electrice din Făget va fi de aproximativ 5,8 GWh, ceea ce corespunde unui venit estimat de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau in PZU în România.

  • În România, Compania urmează să pună în funcțiune încă patru centrale electrice cu o capacitate combinată de 16,9 MWp la începutul acestui an.

Amsterdam/București – 10 ianuarie 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala românească a grupului, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea încă o centrală fotovoltaică (PV) pe piața sa din România. Centrala are o capacitate de producție combinată de 3,9 MWp. 

„Suntem încântați că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu încă 3,9 MWp în România”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite și așteptate să fie puse în funcțiune în lunile următoare. Având în vedere portofoliul solid de proiecte și evoluția dinamică a pieței, anticipăm un an plin de activitate în România în 2024”.

Se preconizează că producția anuală totală a noii centralele electrice va fi de aproximativ 5,8 GWh. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie. 

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

ro-map-faget.png (50 KB)

Centrala electrică este situată în Făget (județul Timiș) și se întinde pe o suprafață de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group. 

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp. 

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată. 

Pe piața românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziții și construcții) și O&M (operare și mentenanță) pentru centralele fotovoltaice. În plus, Compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă și construiește instalații fotovoltaice pentru acoperiș, atât pentru clienții comerciali, cât și pentru cei industriali.   

faget-02-0124-20-ret-hd.jpg (872 KB)Centrală fotovoltaică de 3,9 MWp Făget 2 | Sursă foto: Photon Energy Group

Contact mass-media

Martin Kysly
Șef Marketing și Comunicare Corporativă
Tel. +420 774 810 670
E-Mail:  martin.kysly@photonenergy.com

Contact Relații cu Investitorii

Joanna Rzesiewska
Director Relații cu Investitorii
Tel. +420 777 486 464
E-Mail:  joanna.rzesiewska@photonenergy.com

 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.