Photon Energy depășește 100 MWp în portofoliul IPP cu trei noi centrale fotovoltaice românești

  • Compania a finalizat și conectat la rețea o altă centrală fotovoltaică (PV) în apropiere de Calafat, România, cu o capacitate combinată de 6,0 MWp.
  • La nivel global, Compania deține și operează în prezent 92 de centrale electrice cu o capacitate combinată de 103,6 MWp.
  • Se preconizează că producția anuală totală a celor trei centrale electrice va fi de aproximativ 9,6 GWh, ceea ce corespunde unui venit estimat de 1,4 milioane EUR pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

Amsterdam/București – 13 aprilie 2023 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala din România a Grupului dedicată serviciilor de tehnologie, achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea trei centrale fotovoltaice în apropiere de Calafat, în județul Dolj, România. Capacitatea de producție combinată a noilor instalații este de 6,0 MWp.

Modulele solare de înaltă eficiență, cu două fațete montate pe dispozitive de urmărire solară cu un singur ax, vor livra anual aproximativ 9,6 GWh de energie regenerabilă către rețeaua deținută de Distribuție Energie Oltenia. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

Compania se așteaptă ca centralele să genereze venituri de 1,4 milioane EUR pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântați să punem în funcțiune alte trei centrale electrice în România, una dintre piețele noastre principale din Europa Centrală și de Est, sprijinind creșterea fluxului nostru recurent de venituri din generarea de energie electrică curată”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Centralele de la Calafat marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune primul lot de opt centrale cu o capacitate totală de 31,5 MWp în România, pentru care am închis recent finanțarea proiectului. În același timp, suntem încântați că am crescut portofoliul IPP peste hotarul de 100 MWp.”

ro-map-calafat.png (62 KB)Situate în apropiere de Calafat, în județul Dolj din România, centralele electrice se întind pe 10,2 hectare de teren viran și sunt echipate cu aproximativ 10.800 de panouri solare. Centralele din Calafat sunt deținute și operate de o companie înființată în scop special, deținută în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP al companiei include acum 92 de centrale solare, cu o capacitate combinată de 103,6 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 87 MWp este vândută ca energie electrică curată direct pe piața de energie.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 930 MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv peste 235 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 19,5 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în lunile următoare. Se preconizează că celelalte proiecte românești din cadrul proiectului de dezvoltare al companiei vor fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024, ceea ce va face din piața românească un contribuitor marcant la obiectivul Companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

Despre Photon Energy Group

Photon Energy Group furnizează energie solară și soluții de apă curată în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 131 MWp și are centrale electrice cu o capacitate combinată de 103,6 MWp în portofoliul său personal.În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 931 MWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și întreținere pentru peste 380 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deținută integral, Lerta, Grupul deține licențe de tranzacționare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Lerta este al treilea cel mai mare furnizor de servicii DSR pentru TSO polonez, cu o capacitate contractată de 134 MW pentru 2023, iar prin intermediul centralei sale electrice virtuale (VPP) agregă generatoare de energie și consumatori cu o capacitate totală de aproape 300 MW. Cealaltă companie importantă a grupului, Photon Water, oferă soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și remediere, precum și de dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Varșovia, Praga și Frankfurt, precum și la XETRA, principala platformă de tranzacționare online din Germania. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în Europa.

Contact mass-media

Martin Kysly
Șef Marketing și Comunicare Corporativă
Tel. +420 774 810670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Contact Relații cu Investitorii

Emeline Parry
Director Relații cu Investitorii și Sustenabilitate
Tel. +420 702 206574
E-mail: emeline.parry@photonenergy.co

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.