Photon Energy se alătură RayGen pentru a deschide o fabrică de energie solară și de stocare în Australia

  • Situată în Carwarp, Victoria, centrala electrică va adăuga la rețeaua West Murray 4 MW de energie solară fotovoltaică (PV) de înaltă eficiență și 2,8 MW/50 MWh (17 ore) de stocare termică pe termen lung.

  • Photon Energy intenționează să implementeze tehnologia unică RayGen pentru proiectul său solar fotovoltaic de 200 MW cuplat cu 115 MW de stocare termică în Yadnarie, Australia. 

  • Photon Energy Group a intrat într-un parteneriat strategic cu RayGen și și-a anunțat investiția inițială în RayGen în aprilie 2020 alături de investitori precum AGL Energy, Equinor Ventures, Chevron Technology Ventures, SLB (noul nume pentru gigantul serviciilor petroliere Schlumberger) și Australian Renewable Energy Agency (ARENA). 

Amsterdam/Sydney – 8 septembrie 2023 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”), o companie de energie regenerabilă cu sediul în Amsterdam, care furnizează soluții de energie și apă curată în Europa și Australia, s a alăturat companiei de tehnologie energetică RayGen Resources Pty Ltd („RayGen”) din Melbourne pentru a sărbători deschiderea fabricii inovatoare de stocare a energiei solare RayGen din Carwarp, Victoria. 

„Suntem încântați să sărbătorim deschiderea fabricii solare RayGen, o etapă importantă în tranziția energetică din Australia și dincolo de aceasta”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Pe măsură ce tehnologia RayGen soluționează problema intermitenței energiei solare exportând energie electrică zi și noapte și încărcându-se de la soare și de la rețea, credem că această tehnologie are potențialul de a fi implementată la o scară mai mare și depunem toate eforturile pentru a dezvolta o fabrică similară de stocare a energiei solare de 200 MW în Yadnarie, Australia de Sud.” 

„Suntem încântați să sărbătorim această etapă interesantă a companiei cu Photon Energy, un partener și investitor important în RayGen. Photon Energy s-a alăturat angajamentului principal pentru proiectul Carwarp și a oferit sfaturi și asistență extrem de valoroase în timpul livrării. Odată ce acest proiect a fost dat în exploatare, ne putem concentra pe livrarea gamei noastre în creștere de proiecte, în special Yadnarie Solar Farm cu Photon Energy”, a declarat Richard Payne, CEO RayGen.

Centrala RayGen Carwarp va adăuga 4 MW de energie solară fotovoltaică de înaltă eficiență și 2,8 MW/50 MWh (17 ore) de capacitate de stocare termică la rețeaua West Murray.

Ca parte a proiectului său de 1,2 GWp, Photon Energy dezvoltă un proiect solar fotovoltaic de 200 MW cuplat cu 115 MW de stocare termică (până la 24 de ore) în Yadnarie, Australia, folosind tehnologia RayGen. Photon Energy speră să ajungă la o decizie finală de investiții cu privire la proiectul Yadnarie din Peninsula Eyre din Australia de Sud până la mijlocul anului viitor.

Photon Energy Group a intrat într-un parteneriat strategic cu RayGen și și-a anunțat investiția inițială în RayGen în aprilie 2020, alăturându-se unor investitori precum AGL Energy, Equinor Ventures, Chevron Technology Ventures, SLB (noul nume pentru gigantul serviciilor petroliere Schlumberger) și Australian Renewable Energy Agency (ARENA). 

Odată cu dezvoltarea proiectelor RayGen, Photon Energy Group a făcut din aprilie 2020 mai multe investiții de capital în RayGen, menținând o participație de 7,6% în compania de înaltă tehnologie. 

Câmpurile solare ale centralei RayGen Carwarp | © RayGen 

Gropile de depozitare ale centralei RayGen Carwarp | © RayGen

Despre Photon Energy Group – photonenergy.com 

Photon Energy Group furnizează energie solară și soluții de apă curată în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 140 MWp și are centrale electrice cu o capacitate combinată de 123,4 MWp în portofoliul său propriu. În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 1,2 GWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și întreținere pentru 540 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deținută integral, Lerta, Grupul deține licențe de tranzacționare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Lerta este al treilea cel mai mare furnizor de servicii DSR pentru TSO polonez, cu o capacitate contractată de 134 MW pentru 2023, iar prin intermediul centralei sale electrice virtuale (VPP) agregă generatoare de energie și consumatori cu o capacitate totală de aproape 300 MW. A doua companie importantă a grupului, Photon Water, oferă soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și remediere, precum și de dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Varșovia, Praga și Frankfurt, precum și la XETRA, principala platformă de tranzacționare online din Germania. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în Europa. 

Despre RayGen – raygen.com

RayGen Resources Pty. Ltd. Este o companie tehnologică australiană susținută de investiții din partea Equinor, AGL Energy, Photon Energy Group, SLB, Chevron Technology Ventures și Australian Renewable Energy Agency (ARENA). Soluția de stocare solară și termică de înaltă tehnologie RayGen este proiectată și fabricată în Melbourne, Australia și protejată de șase familii de brevete. RayGen are o echipă experimentată de peste 60 de angajați.

Contakt media

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.