Realizările Photon Energy centrale solare în România de 9,5 MWp

  • Compania a finalizat și racordat la rețea o centrală electrică cu o capacitate de producție de 4,73 MWp lângă Aiud și alta cu o capacitate de producție de 4,73 MWp lângă Teiuș, ambele situate în județul Alba.
  • La nivel global, compania deține și operează 94 de centrale electrice cu o capacitate combinată de 113,1 MWp.
  • Producția anuală totală a centralelor de la Aiud și Teiuș se așteaptă să fie de aproximativ 6,8 GWh și 7,1 GWh, respectiv, corespunzând unui venit combinat estimat de 2 milioane de euro pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

Amsterdam/București – 9 mai 2023 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala românească a grupului, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea alte două centrale solare fotovoltaice (PV) pe piața sa din România. Centralele au o capacitate de producție combinată de 9,5 MWp.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe aparate de urmărire cu o singură axă vor furniza anual o cantitate combinată de 13,9 GWh de energie regenerabilă către rețeaua gestionată de Distribuție Energie Electrică România. Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun acord de sprijin sau de cumpărare a energiei cu un furnizor de energie. Compania se așteaptă ca centralele să genereze venituri combinate de 2 milioane de euro pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântați că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu o capacitate suplimentară de 9,5 MWp”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „În urma energizării primelor patru centrale din România, punerea în funcțiune a centralelor de la Aiud și Teiuș reprezintă un alt reper important pentru Photon Energy pe piața energiei regenerabile din România, unde intenționăm să punem în funcțiune o capacitate suplimentară de aproximativ 10 MWp, extinzând portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp în săptămânile următoare.”

aiud-and-teius-map.png (64 KB)Situate în apropiere de Aiud și Teiuș, în județul Alba, centralele electrice se întind pe 6,6 și respectiv 10 hectare de teren verde și sunt echipate cu aproximativ 8.700 de panouri solare fiecare. Centralele sunt deținute și operate de companii înființate în scop special, deținute în întregime de Photon Energy Group.

 Portofoliul IPP al companiei include acum 94 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 113,1 MWp. În prezent, o capacitate totală de aproape 100 MWp vinde energie electrică curată, fără subvenții, direct pe piața energiei.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară largă, cu o capacitate combinată de peste 950 MWp în Australia și piețele sale cheie din Europa Centrală și de Est, inclusiv peste 240 MWp în România, dintre care o capacitate de 10,3 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în săptămânile următoare. Celelalte proiecte românești din conducta de dezvoltare a proiectului se preconizează a fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024, ceea ce face ca piața românească să contribuie semnificativ la obiectivul companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

Despre Photon Energy Group 

Photon Energy Group furnizează energie solară și soluții de apă curată în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 130 MWp și are centrale electrice cu o capacitate combinată de 113,1 MWp în portofoliul său personal.În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 940 MWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și întreținere pentru peste 380 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deținută integral, Lerta, Grupul deține licențe de tranzacționare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Lerta este al treilea cel mai mare furnizor de servicii DSR pentru TSO polonez, cu o capacitate contractată de 134 MW pentru 2023, iar prin intermediul centralei sale electrice virtuale (VPP) agregă generatoare de energie și consumatori cu o capacitate totală de aproape 300 MW. Cealaltă companie importantă a grupului, Photon Water, oferă soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și remediere, precum și de dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Varșovia, Praga și Frankfurt, precum și la XETRA, principala platformă de tranzacționare online din Germania. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în Europa.

Contact mass-media

Martin Kysly
Șef Marketing și Comunicare Corporativă
Tel. +420 774 810670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Contact Relații cu Investitorii

Emeline Parry
Director Relații cu Investitorii și Sustenabilitate
Tel. +420 702 206574
E-mail: emeline.parry@photonenergy.com

ro-aiud-dji-0172-small.jpg (812 KB)

Centrală fotovoltaică cu o capacitate de 4,73 MWp lângă Aiud, în județul Alba.

 

ro-teius-dji-0267-small.jpg (583 KB)

Centrală fotovoltaică cu o capacitate de 4,73 MWp lângă Teiuș, în județul Alba.

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.