Photon Energy semnează un Acord de Cumpărare de Energie (PPA) de 13.5 GWh cu Forvia Clarion Hungary pe o perioadă de 20 de ani

  • În cadrul Acordului de Cumpărare de Energie (PPA), Photon Energy va dezvolta, construi și opera o centrală electrică fotovoltaică cu o capacitate de 630 kWp, centrală situată pe terenul clientului, estimându-se că va genera 13,5 GWh de electricitate pe parcursul contractului de 20 de ani.

  • Clarion Hungary, o subsidiară a liderului global în tehnologia auto, FORVIA, va fi offtakerul  pentru 100% din energia produsă de centrala electrică fotovoltaică la finalizarea acesteia.

  • Soluția la cheie va susține FORVIA în implementarea ambițioasă la nivel global a sistemelor fotovoltaice on-site, gestionată de Engie-Impact, realizând astfel angajamentul Forvia de a reduce amprenta sa de carbon și de a reduce semnificativ costurile sale energetice pe termen lung.

Amsterdam/București – 30 ianuarie 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că filiala sa din Ungaria, Photon New Energy Alfa Kft. a semnat un Acord de Cumpărare de Energie (PPA) pe o perioadă de 20 de ani cu FORVIA Clarion Hungary, o subsidiară a liderului global din industria auto, Forvia, pentru construcția și operarea unei centrale  electrice fotovoltaice on-site, cu o capacitate aproximativă de 630 kWp. 

“Suntem foarte încântați să semnăm acest PPA cu un lider global în industria auto. Acordul reprezintă un alt moment de referință pentru Photon Energy, consolidându-ne și mai mult poziția pe piața ungară și extinzând oferta noastră către sectorul industrial," a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. Suntem încrezători că soluția noastră la cheie pentru PPA va susține FORVIA în angajamentul său ambițios de reducere a amprentei sale de carbon, reducând semnificativ costurile energetice pe termen lung. Acest proiect reprezintă primul pas către consolidarea poziției noastre ca furnizor de vârf al soluțiilor on-site PPA pentru utilizatorii comerciali și industriali de energie din întreaga regiune CEE. Portofoliul nostru în continuă dezvoltare de proiecte reflectă necesitatea crescândă din partea sectorului corporativ pentru soluții complete, fără a implica angajamente financiare directe, pentru nevoile lor de energie regenerabilă, iar noi suntem pregătiți să le oferim aceste soluții, bazate pe cei 15 ani de experiență în industria fotovoltaică și pe capacitățile noastre pe piața energetică.”

Implementarea globală a soluțiilor fotovoltaice on-site de către FORVIA utilizează atât modelele PPA, cât și modelele PV as-a-service, cu Engie-Impact acționând ca partener global. Photon Energy, implicată în calitate de dezvoltator local, a conceput o soluție optimală pentru Forvia Clarion Hungary, care va fi offtakerul pentru 100% din energia produsă de centrala fotovoltaică la finalizarea sa.

În cadrul Acordului PPA, Photon Energy va dezvolta, construi și opera centrala electrică fotovoltaică. Instalația va fi construită pe terenul de producție FORVIA Clarion Hungary Kft. din Nagykáta, situată la aproximativ 80 km sud-est de Budapesta.

Photon Energy va putea maximiza capacitatea instalată în zona limitată prin utilizarea unei structuri de montaj orientată est-vest, pentru a acoperi potențial aproximativ 20% din consumul anual de electricitate al site-ului. Vor fi instalate 1.236 module monofaciale, care vor genera aproximativ 13,5 GWh pe durata PPA, contribuind la o reducere estimată a emisiilor de CO2 cu 3.670 de tone.

În cadrul portofoliului său exclusiv de centrale electrice fotovoltaice, Photon Energy deține și operează în prezent o capacitate totală de generare de 51,8 MWp în Ungaria și furnizează servicii de operare și mentenanță pentru o capacitate combinată de peste 160 MWp de active fotovoltaice în Ungaria.

 

 

Contact mass-media

Martin Kysly
Șef Marketing și Comunicare Corporativă
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

 

Contact Relații cu Investitorii

Joanna Rzesiewska
Director Relații cu Investitorii
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com

 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.