STUDIU DE CAZ PHOTON ENERGY

Sistem hibrid pentru un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO

Insula Lord Howe, Australia

O soluție unică pentru a reduce cu 67% dependența de combustibil diesel a insulei Lord Howe.

Partener: Consiliul Insulei Lord Howe

Date esentiale

1,3 MWp

Capacitate solară

3,7 MWh

Capacitate de stocare

Provocarea

Consiliul Lord Howe Island era în căutarea unei surse alternative de energie, cu scopul de a reduce costurile energetice ale insulei, dependența de motorină și emisiile globale de carbon. Insula Lord Howe este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o zonă sensibilă din punct de vedere ecologic. Așadar, a fost foarte important ca soluția găsită, cât și implementarea ei, să aibă un impact minim asupra mediului.

Pe lângă faptul că locația sitului era foarte îndepărtată și greu accesibilă, o provocare suplimentară a fost reprezentată de condițiile geotehnice dificile. Din această cauză, echipa noastră a trebuit să dezvolte nu doar o sursă inovatoare de energie regenerabilă, ci și un plan logistic de transport și amplasare a acesteia.

Fiind singura sursă de energie a insulei, integrarea la generatoarele diesel existente a fost esențială și a necesitat coordonarea cu echipa locală responsabilă de generarea energiei. Ca rezultat, instalarea și punerea în funcțiune a centralei de energie regenerabilă a decurs cu succes, asigurându-se o aprovizionare neîntreruptă de energie către insulă.

Acest proiect a prezentat, de asemenea, provocări suplimentare, cum ar fi logistica complexă și condițiile meteorologice nefavorabile, și a necesitat o mare capacitate de adaptabilitate și rezolvare a problemelor din cauza complicațiilor rezultate din pandemia COVID-19.

Soluția

Am proiectat, instalat și pus în funcțiune un sistem solar cu o capacitate de 1,3 MWp și o baterie de stocare a energiei solare de 3,7 MWh, ambele integrate în sistemul diesel deja existent pe insulă.

Obiectivul proiectului a inclus proiectarea, instalarea și managementul sitului, pentru a reduce consumul de combustibil al insulei cu cel puțin 67%. De asemenea, proiectul a necesitat expertiză SCADA, cât și participarea unor experți din domeniul managementului de proiect, al ingineriei electrice și ingineriei civile, cu toții răspunzând constrângerilor legate de locația izolată și de mediul problematic.

Photon Energy încheie un proces de value management pentru toate proiectele, proces ce presupune feedback și input din partea clientului. Mai mult, proiectul presupune și implicarea echipelor noastre de proiectare și management de proiect, pentru a asigura livrarea celei mai eficiente soluții, din punct de vedere al costurilor. Acest proces a fost finalizat în cadrul proiectului Lord Howe Island și a dus la economii substanțiale de costuri și îmbunătățiri ale sistemului. Procesul de gestionare a valorii a produs beneficii suplimentare pentru insulă și a dus la o creștere de 8% a dimensiunii componentei fotovoltaice și de 14% a componentei bateriei, fără costuri suplimentare.

Printr-o comunicare constantă cu clientul, managementul puternic al proiectului și proiectarea inginerească, proiectul a fost finalizat în aprilie 2021. Peter Adams, CEO al Lord Howe Island Board, a făcut referire la finalizarea cu succes a proiectului ca fiind un „rezultat fantastic pentru comunitate și vizitatori’'.

Fotografii

Sursă: Lord Howe Island Board

Acreditare: Jack C Shick

Contactați-ne acum pentru a afla mai multe despre activitatea noastră.

Contact

Contactează-ne

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.