STUDIU DE CAZ PHOTON ENERGY

Sisteme fotovoltaice pe acoperiș pentru trei parcuri industriale

Bratislava, Trnava și Žilina, Slovacia

Energie solară la locul de producere pentru cel mai mare dezvoltator de proprietăți industriale din Europa Centrală și de Est.

Partener: CTP

Date esențiale

3

Centrale electrice fotovoltaice

407,68 kWp

Capacitate Bratislava

354,90 kWp

Capacitate Trnava

499,59 kWp

Capacitate Žilina

Up to 1,39 GWh

Combined Annual Production

Up to 395 tCO2e

Avoided Annual Emissions

Provocarea

CTP este cel mai mare dezvoltator de proprietăți industriale din Europa Centrală și de Est. Compania construiește, deține și exploatează parcuri industriale și logistice în întreaga regiune și oferă servicii complete de facilități rezidenților săi.

Încă de la înființarea sa în 1998, CTP s-a angajat în favoarea sustenabilității și a utilizării cât mai largi a soluțiilor ecologice în activitățile sale.

Portofoliul său este certificat în totalitate în conformitate cu BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), iar CTP și-a stabilit obiectivul de a deveni complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2023.

În acest sens, compania a lansat inițiativa "În afara rețelei 2025", care urmărește să transforme cele mai mari parcuri industriale din portofoliul său (cunoscute sub numele de CTPark-uri) în "sisteme insulare".

Combinând energia fotovoltaică și stocarea energiei cu hidrogen verde, aceste sisteme vor face ca parcurile să fie nu doar neutre din punct de vedere energetic, ci chiar "pozitive din punct de vedere energetic". Excesul de energie poate fi transferat către alte CTPark-uri sau către alți consumatori de energie.

Ca parte a acestei inițiative, CTP a început dezvoltarea de centrale solare pentru trei CTPark-uri din Slovacia. Echipa de la Photon Energy a fost selectată ca partener al CTP pentru acest proiect extraordinar.

Soluția

Un parteneriat solid a stat la baza acestor proiecte. Am lucrat îndeaproape cu echipa de la CTP, deoarece ambele organizații s-au implicat în construcția celor trei centrale electrice. Conexiunile de curent alternativ au fost realizate de CTP, iar componentele de curent continuu de către Photon Energy.

Cele trei instalații au fost construite pe acoperișurile CTPark-urilor din orașele Bratislava, Trnava și Žilina. În calitate de instalații nou create, aceste clădiri au fost construite "pregătite pentru energie solară", din perspectiva energiei fotovoltaice. Instalarea fiecărei centrale a început imediat după finalizarea lucrărilor, între februarie și iunie 2022, și a fost pusă în funcțiune la 18 mai, 24 mai și, respectiv, 22 septembrie.

Capacitatea cumulată a celor trei centrale este de 1,26 MWp: 407,68 kWp la CTPark din Bratislava, 354,90 kWp în Trnava și 499,59 kWp în Žilina.

Aceste proiecte au reprezentat o ocazie excelentă pentru noi de a participa la o colaborare unică și fructuoasă și de a ne demonstra abilitatea de a executa la timp și în limitele bugetului.

Cele trei instalații vor ajuta acum CTP să își atingă obiectivul de neutralitate în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon, prin furnizarea de energie curată pentru rezidenții săi și prin atenuarea fluctuațiilor costurilor energetice.

Contact us now to learn more about our work.

Get in Touch

Solutions in Action

The three installations will help CTP meet its goal of becoming carbon neutral, lower its tenants’ operational costs and provide them with a viable source of renewable energy for their own sustainability goals.

Contact Us

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.