STUDIU DE CAZ PHOTON ENERGY

Soluții personalizate pentru o stație de epurare a apelor uzate

Koszalin, Polonia

O aplicație unică a tehnologiei solare pentru a spori securitatea energetică și pentru a atenua impactul asupra mediului.

Partener: Miejskie Wodociągi i Kanalizacja Sp. z o. o. w Koszalinin

Date esențiale

950 kWp

Capacitate

Până la 860 MWh

Producție

Până la 560 t anual t

Reducere a emisiilor de CO2

Date esențiale

Având cerințe energetice extrem de ridicate, stația de alimentare cu apă și de tratare a apelor uzate (WWTP) din orașul polonez Koszalin căuta o sursă nouă, rentabilă de energie curată și fiabilă.

La momentul lansării în 1995, stația din Koszalin era una dintre cel mai bine automatizate și echipate stații de tratare mecano-biologică cu procese de tratament susținute chimic. Stația are o capacitate totală de 36 000 m3 pe zi și deservește orașul Koszalin, precum și orașele învecinate. Situat în nordul Poloniei, orașul Koszalin este aproape atât de Marea Baltică cât și de Jamno, o lagună de coastă salmastră despicată în două de mare, acum un loc popular pentru navigație.

Miejskie Wodociągi i Kanalizacja Sp. z o.o., organizația responsabilă pentru îngrijirea, controlul și gestionarea WWTP a decis să investească în propria sursă de energie regenerabilă. Obiectivele sale au fost creșterea independenței energetice, reducerea costurilor cu energia și atenuarea impactului activităților sale asupra mediului.

Soluția

Ca parte a unui consorțiu condus de RenCraft, Photon Energy a proiectat, dezvoltat și instalat o centrală electrică fotovoltaică la Koszalin WWTP.

Centrala electrică oferă o soluție unică: 2880 de panouri fotovoltaice orientate într-o direcție mai puțin obișnuită, respectiv est-vest pentru a asigura generarea de energie pe tot parcursul zilei, fără a atinge valori obișnuite la orele amiezii.

Instalația este prevăzută cu o stație de distribuție automată a energiei electrice, care permite ca energia electrică generată să fie utilizată în conformitate cu cerințele fiecăreia dintre cele două secțiuni de recepție de tensiune medie ale WWTP. Din punct de vedere tehnic, sistemul permite, de asemenea, participarea la răspunsul la cerere (DSR) sau la alte forme de gestionare inteligentă a alimentării cu energie.

Centrala electrică funcționează în regim de export net zero, care necesită consumul de energie electrică produsă la fața locului, cu mijloace limitate de furnizare a surplusului de energie către rețea. Un sistem personalizat de gestionare a generării de energie optimizează consumul automat în limitele de siguranță date.

Reprezentând cea de-a patra colaborare a Photon Energy cu RenCraft, acest proiect a fost realizat cu succes la apogeul pandemiei de COVID-19 și a fost implementat în septembrie 2021.

Capacitatea totală de producție anuală estimată a instalației este de 860 MWh. Această sursă fiabilă de alimentare cu energie curată și natura ulterioară a soluției noastre – care face ca actualizările ulterioare ale sistemului să fie simple și eficiente din punct de vedere al costurilor – oferă o siguranță energetică semnificativă într-un moment în care prețurile energiei electrice cresc în întreaga lume.

Contactați-ne acum pentru a afla mai multe despre activitatea noastră.

Contact

Contactează-ne

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.